Asuminen Jyväskylässä

Julkaistu 2.3.2017 kirjoittajalta admin

Jyväskylä on iloinen ja virkeä kaupunki Keski-Suomessa. Jyväskylä perustettiin vuonna 1837 ja se on Keski-Suomen maakuntakeskus sekä merkittävä kasvukeskus. Muuttohalukkuus-tutkimukset kertovat, että Jyväskylä on Suomessa viiden halutuimman asuinkaupungin joukossa. Myös lapsiystävällisyystutkimuksissa Jyväskylä on pärjännyt todella hienosti.

Hyvä sijainti

Jyväskylällä on mainio sijainti lähellä kaikkea. Se on lähellä etelä-Suomea, mutta myös lähellä itää ja länttä. Tampereelle on matkaa 150 kilometriä ja sama matka on Kuopioon. Helsinki on noin 300 kilometrin päässä. Kulkuyhteydet Jyväskylään ovat hyvät kaikkialta ja Jyväskylässä on myös oma lentokenttä, josta pääsee pari kertaa päivässä lentäen Helsinkiin. Kanavia pitkin Jyväskylästä voi veneillä vaikka Lahteen saakka.

Suosittu opiskelijakaupunki

Jyväskylässä voi Jyväskylän yliopiston lisäksi opiskella myös ammattikorkeakoulussa. Vuosittain Jyväskylässä aloittaa opintonsa tuhannet opiskelijat ja se näkyy Jyväskylän kaupunkikuvassa. Iltaelämä on vilkasta ja syksyisin lähes kaikki vuokra-asunnot Jyväskylässä täyttyvät opiskelijoista.

Urheilukaupunki

Urheilu on suosittua Jyväskylässä. Jyväskylä on ainut kaupunki Suomessa, jossa voi opiskella liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Siellä on myös kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus. Toukokuussa Jyväskylässä järjestetään pyöräilyviikko, jolloin järjestetään 30 erilaista tapahtumaa liittyen pyöräilyyn. Finlandia Marathon on suosittu juoksutapahtuma, joka houkuttelee suuren määrän juoksijoita Jyväskylään.

Tapahtumien kaupunki

Jyväskylä on kuuluisa siitä, että siellä järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Aina kesäisin järjestettävä Neste Ralli on varmasti tunnetuin Jyväskylän tapahtumista. Neste Ralliin saapuu kävijöitä ympäri maailmaa ja rallien aikaan kaupungin tunnelma on todella kansainvälinen. Ralliin liittyviä erikoiskokeita ajetaan ympäri lähiseutua ja oheistapahtumissa esiintyvät suomalaiset huippuartistit. Jyväskylän keskustassa on myös monia muita tapahtumia erityisesti kesäaikaan kauniin kävelykadun vierustalla. Tapahtumien lisäksi Jyväskylälle kuuluu useita saaria kaupungin edustalla, joihin on mukava retkeillä kauniina kesäpäivinä.

Unescon maailmanperintökohteita

Jyväskylästä löytyy kaksi Unescon maailmanperintökohdetta. Petäjäveden kirkko merkittiin Unescon suojelukohteeksi vuonna 1994. Kirkko on pohjoismaisen puukirkkorakentamisen taidonnäyte. Toinen Unesco kohde on Oravivuoren kolmiomittaustorni, jonka avulla maapallon muotoa tutkittiin 1800-luvulla. Oravivuori sijaitsee Korpilahdella.

Asunnot Jyväskylässä

Jyväskylässä on hyvä asua niin keskustassa kuin taajama-alueilla tai kylilläkin. Joka paikassa on luonto läsnä ja järvet, metsät sekä puistot tarjoavat hyvät puitteet asumiseen. Päijänteen läheisyys tuntuu kaikkialla. Vaikka asuisi kauempana keskustasta, niin palveluiden äärelle pääsee helposti autolla, polkypyörällä tai paikallisbussilla. Jyväskylässä on panostettu hyvään rakentamisen suunnitteluun sekä laadukkaaseen rakentamiseen. Jyväskylässä on paljon vuokra-asuntoja, eikä vähiten siksi että siellä on paljon opiskelijoita. Jyväskylässä voi asua niin kerrostalossa kuin omakotitalossakin. Jyväskylä on suosittu kohde asuntosijoittajille, koska asuntojen hinnat ovat melko edullisia, mutta vuokratuotto on varmaa.

Kommentoi