Lecasoraa eristeeksi

Julkaistu 11.11.2013 kirjoittajalta admin

lecasora2Onko sinulla eristämisen tarve? Tällöin kannattaa harkita Lecasoran valitsemista. Lecasora on hyvä ratkaisu sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Käyttökohteita ovan muun muassa alapohjan lämmöneristys, alapohjan kapillaarikatkoeristys, välipohjan ääneneristys sekä yläpohjan lämmöneristys. Lecasoraa voi käyttää myös kevennysrakenteena maanrakennuskohteissa. Käyttämämme nykyaikaiset menetelmät eivät aseta rajoitteita puhallusmatkan korkeuden tai pituuden suhteen. Lecasoran hyviä puolia ovat sen eristyskyky ja keveys. Lisäksi se kestää hyvin kosteutta ja mekaanista rasitusta. Tämä onkin syy, miksi lecasoraa käytetään pääsääntöisesti rakennusaineena.

Lecasora kestää hyvin tavallisten liikennealueiden kuormitusta sekä toistuvaa jäätymistä ja sulamista. Näiden ominaisuuksiensa vuoksi sitä käytetään rakennusten ylä- ja alapohjan eristeenä. Jos lecasora ei jostain syystä sovellu kohteeseen, niin voit aina käyttää eristysteippiä tai tiivistysnauhaa, jotka sopivat myös ala- ja yläpohjiin.

Paikkoja, jossa lecasora on usein nähtävillä, ovat erilaiset kukkaruukut. Jokainen on varmaan esimerkiksi kaupungilla ostoskeskuksessa törmännyt isoon kasviin, jonka ruukku on työnnetty täyteen ruskeita, pieniä, jäniksenpapanan näköisiä pallukoita. Kyseessä on lecasora. Todellisuudessa lecasoran alla on multaa ja lecasoran tehtävänä on tasata mullan kosteus.

Rakentamisessa lecasora asennetaan usein alapohjien lämpöeristeeksi. Yleensä suurtehoimurointi tai -puhallus on tekniikoita, joilla materiaalia käsitellään. Aluksi suoritetaan suurtehoimurointi, jonka jälkeen uusi eriste asennetaan suurtehopuhalluksen avulla. Lecasoraa käytetään myös routaeristeenä sekä kapilaarikatkona katkaisemaan kosteuden nousu rakennukseen.

Lecasora on hygieenistä

Vaikka lecasora näyttäkin epämääräisiltä ruskeilta palleroilta, niin se on erittäin hygieenistä. Esimerkiksi bakteereilla ynnä muilla tuhoajilla ei ole mitään mahdollisuuksia elää lecarosamateriaalissa.

Tilaamalla esimerkiksi lecasoraa eristeeksi varmistat, että tuotteet ja ratkaisut nivoutuvat varmasti yhteen ja vältyt näin tarpeettomilta viivästyksiltä.

Kommentoi